Зимата дойде. В Смолянско вече има 5 см сняг 03.12 | 10:31

В Пампорово заваля първият сняг и вече има 2 см снежна покривка

От Кремена Бедерева

Падна първият сняг в Пампорово. Образувала се е 2 см снежна покривка, съобщиха от Планинската спасителна служба.

Около 3 см е снегът в района на Рожен. Пътищата в областта са опесъчени и обработени със сол, информира БТА. От ОПУ предупреждават шофьорите да не потеглят в планинския район без зимни гуми, а заради метеорологичните прогнози за очакван снеговалеж, да носят в колите си и вериги.

До 5 см достига снежната покривка по високите части на община Смолян, съобщиха от почистващата фирма. Два екипа опесъчават участъци от общинската пътна мрежа в Смолян и усойните места от пътя за село Мугла.

Движението се осъществява при зимни условия. Във високите планински части снежната покривка е между 3 и 5 см. В района на село Мугла снежната покривка е около 2 см, но в околностите на връх Новак снегът достига 5 см.

Няма въведени ограничения, но е задължително пътуващите по високопланинските пътни участъци да се движат със зимни гуми. Заради валежите е повишена опасността от падащи камъни по направленията Смолян - Мугла, Смолян - Мадан, Смолян – Пампорово - Чепеларе.

Заради изкопни дейности по подмяна на кабели е затруднено движението по околовръстното шосе на Смолян, улиците "Коста Аврамиков” и "Тракия”. В местата, в които се работи е въведено еднопосочно движение, като се преминава с изчакване. Има забрана за изпреварване и ограничения на скоростта. Мокри и хлъзгави са пътищата и в общините Чепеларе и Мадан. По високите части на община Чепеларе снежната покривка е 2 см.

Водещи