И AT&T набляга на сигурността на смартфоните 12.08 | 16:58

До края годината американският телеком пуска мобилно приложение за защита на клиентите си

От Георги Георгиев

Щатският телеком AT&T ще предложи ново мобилно приложение на клиентите по-късно тази година, което ще увеличи сигурността на комуникационната мрежа и едновременно с това разрешава проблеми с интеграцията на приложенията, съобщи digitaltrends.com.

Целта на новата платформа за сигурност е да успокои страховете на частните и бизнес потребители от заразяване на мобилните им телефони със злонамерен софтуер.

Новината идва тъкмо навреме на фона на хакерската конференция DefСon. На нея бяха изнесени данни за сериозни слабости в сигурността на мобилни устройства и операционни системи като Android.

В проекта АТ&T си партнира с калифорнийската компания Juniper Networks. Приложението, което е първата от много фази на цялостната стратегия за защита на потребителите, трябва да бъде пуснато до края на годината. С него потребителите ще получат защита против вируси, злонамерен софтуер, както и мониторинг и контрол върху инсталираните върху телефона приложения.

Съвременните сложни смартфони се нуждаят от същия тип защита, която можете да очаквате за домашните компютри. Този факт е отразен и от мобилизацията на производителите на подобни защитни приложения в отговор на нарастващите опасения за сигурността на "умните" телефони.

Усилията на AT&T следват плътно тези на Sprint Nextel, която в сряда (10 август) представи версия на популярния си антивирусен софтуер McAfee за мобилните устройства под Android.

Водещи

Най-четени