И готик метъл бандата Lacuna Coil на Loud Festival 2012 02.02 | 12:02

Италианската готик метъл сензация ще свири за пръв път в България на 2 юни

От Мартина Панайотова

И италианската готик метъл група Lacuna Coil ще бъдe част от списъка с музиканти, които ще се изявят на Loud Festival 2012. Те ще свирят на 2 юни (събота) в парка на Летище София.

Cristina Scabbia и компания ще забият в една вечер заедно с полските дет/блек метъли Behemoth, както и легендарните W.A.S.P. На следващия ден (3 юни) се пригответе за тежката артилерия на Mesuggah, Annihilator и Slayer.

Миланският готик метъл секстет е създаден през 1994 г. и има зад гърба си 6 студийни албума, последният от които "Dark Adrenaline” излезе преди броени дни.

Lacuna Coil събират в музиката си много разнообразни елементи, които я правят толкова специална: метъл рифове, мрачни и мелодични композиции, както и неповторимото съчетание на два вокала, пленителния глас на харизматичната Christina Scabia и плътното и тежко пеене на Andrea Ferro.

Новият им албум за пореден път затвърждава групата като уникална и неподлежаща на определения и жанрови догми.

Двудневните билети за  Loud Festival 2012 на цена от 99 лв. и вече са в продажба. Организаторите напомнят, че Loud Festival 2012 ще предлoжи на феновете на тежката музика още много разнообразни атракции.

Ще присъства задължителния кран за бънджи скокове, фестивално радио, което ще звучи през целия период на феста, метъл караоке, на което феновете ще могат да покажат певческите си заложби и още.

Loud Festival 2012 ще има и собствена къмпинг зона, в непосредствена близост до сцената на фестивала. Таксата за палатка ще бъде 5 лв. за целия период на фестивала.

Водещи

Най-четени