И нека бъде блус 12.11 | 13:52

Шестото издание на Sofia Blues Meeting ще се състои днес

От Мартина Панайотова

Шестото издание на "Sofia Blues Meeting" – музикалния фестивал, посветен на блус музиката и блус културата, ще се състои днес в "Sofia Live Club", съобщиха организаторите.

Специално участие на събитието ще има испанската група "Mingo and the blues intruders", която пристига в София с подкрепата на Института "Сервантес".

Доминго Балагер - основател на групата, е сред най-виртуозните хармоникари не само в Испания, но и в света. Започва да свири на хармоника, когато е 11-годишен. Първата си

група "Caledonia Blues Band" основава през 1985 г. и в продължение на 10 години покорява с нея много блус сцени в Испания и Франция.

През 1995 г. поставя начало на нов проект – акустичното трио "Bliesville", чийто репертоар освен собствени композиции, включва и уникални интерпретации на песни на велики блусари.

Следват няколко години с "Blues Blasters" – формация, съчетаваща експлозивността на чикагски блус с меланхолията на уест коуст блус, а след това се появява "The Blues Intruders" - сегашната група на Минго.

За посетители на концерта ще бъде интересно да чуят как звучи блусът на испански език и как традиционните испански музикални елементи се съчетават с блус композиции.

Билети за събитието може да закупите в мрежата на Ивентим.



Водещи

Най-четени