До 7 дни ще знаем имената на новите депутати 13.05 | 15:57

Окончателни резултати от вота – най-късно в четвъртък

От Филипа Тодева

Най-късно в четвъртък ЦИК ще обяви окончателните изборни резултати, както и мандатите на партиите и коалициите, които са прескочили 4-процентовата бариера и влизат в 42-рото народно събрание. Това съобщи Бисер Троянов, говорител на Централната избирателна комисия, предаде агенция Фокус.

"До 7 дни от приключване на гласуването, ЦИК ще обяви имената на избраните народни представители. За всички онези кандидати, които са регистрирани в повече от 1 МИР, след обявяването на решението за мандатите и резултатите, имат еднодневен срок, в който трябва да заявят кой от избирателните райони избират, за да останат като народни представители”, каза още Бисер Троянов.

Според Ралица Негенцова както всички изборни книжа и материали, така и копирните машини са били запечатани в секциите и те в никакъв случай не е могло да бъдат ползвани през нощта или за каквито и да било други цели.

"Имаше сигнали за приключили консумативи, но много бързо беше реагирано в тази насока, защото в общинските администрации имаше резерви от консумативи, а отделно, ако някъде не достигнаха касетите с тонери, те бяха закупени от фирмата, която беше предоставила техниката", добави тя.

Водещи

Най-четени