Единната народна партия се регистрира за изборите 25.03 | 11:40

Мария Капон заяви, че партията ще се яви самостоятелно на изборите и ако стане част от следващия парламент, ще подкрепи партия ГЕРБ

От Кремена Бедерева

Всичко, което се случва на улицата днес, е в папката "Лале", но в нея няма доказателства, уличаващи Бойко Борисов. Това заяви Мария Капон и припомни, че разработката е оповестена през 2009-а година, когато е създадена парламентарна комисия, изясняваща тайните на папката "Лале".

Мария Капон е била член на комисията. Ако бъде в следващото Народно събрание, тя ще настоява за разсекретяването на части от папката.

"Има ясни доказателства за това, че държавата в определени периоди е правила чадър над организираната престъпност. Въпреки писмата от чуждестранните служби, пристигнали 1998-а и 2000-а година, системата СКРЕЧ - системата, която прави известяване на евентуални самоличности, на престъпника Сретен Йосич, до гранична полиция, не е била включена", смята Капон.

Според нея "разсекретяването на папката може да стане само в частите, които няма да засегнат оперативните работници и агентурата на държавата. Трябва да бъде продължена темата. Това, което става днес на улицата, битката с монополите, битката с олигархията минава единствено и само през разсичането на отношенията между политици и организирана престъпност, която минава през службите."

Единната народна партия внесе в Централната избирателна комисия изборните книжа с над 14 хиляди подписа за първото си участие в парламентарни избори, информира БНР.

Лидерът Мария Капон заяви, че партията ще се яви самостоятелно на изборите и ако стане част от следващия парламент, ще подкрепи партия ГЕРБ.

Категорично - ако има дясноцентристко управление, има много критики, които ние сме отправили към ГЕРБ, но това са един от възможните партньори. БСП са категорично нашият опонент с всички лъжи, с цялата торба с обещания, която извадиха през последните дни.

Водещи

Най-четени