Ксероксите от изборите може да бъдат дарени на училища 10.04 | 13:41

Доставят 12 300 машини, по 85,90 лв. бед ДДС всяка

От Ивелина Георгиева

"Да съхраняваме ксероксите е по-неудобно, отколкото да ги използваме", заяви главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков.

"Нашето виждане е тази техника да не бъде складирана в очакване на следващите добри времена, а да бъде предоставена безвъзмездно за използване в училищата на територията на страната", каза Желязков.

Премиерът Марин Райков подчерта, че това не е окончателно решение, а нагласа и първо трябва да се установи как ще сработи системата. В зависимост от това, с оглед мнението на общините, ще се реши, какво точно да бъде предприето за по-нататъшното съхраняване на тези устройства, допълни министър-председателят.

"До следващите избори тази техника няма да бъде на нивото на очакванията", каза още той.

"Няма начин към всяка машина да се прикрепи един копиращ индивид, затова ще търсим цялостно решение, което е в посока доставка на такава техника от най-ниския възможен клас", обясни Желязков.

На 8 април е бил избран участник, който да предостави ксероксите в обществената поръчка, поясни главният секретар на Министерски съвет.

Сумата, на която ще бъдат доставени ксероксите, е 85,90 лева без ДДС на машина, уточни Росен Желязков.
Броят на машините е 12 300.

Обучителни курсове за боравене с техниката няма да бъдат предприети, защото това ще отнеме много време. Изискването е машините да бъдат максимално опростени и да може хората в комисиите максимално добре да ги ползват.

Водещи