МВР готово да осигури спокойни избори 25.03 | 21:46

По думите на Петя Първанова това е изключително голяма отговорност

От Елена Кирилова

МВР има тежката задача и голямата отговорност да гарантира сигурността и спокойното протичане на изборния процес, заяви служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова, съобщават от пресцентъра на МВР.

По думите на Първанова основният приоритет на служебния кабинет е осигуряването на сигурна среда за изборите през май. Сред приоритетите на Министерството на вътрешните работи е и защитата на националната сигурност, противодействието на престъпността и опазването на служебния ред. Според Първанова специално внимание трябва да се отдели и на защитата на правата и свободите на гражданите, както и опазването на живота, здравето и имуществото.

"С оглед ситуацията на увеличаване на миграционния поток от Близкия Изток през територията на Турция, очаквам пълна мобилизация на наличните ресурси, с които разполагаме. Не бива да допускаме кризисна ситуация или явления, които могат да нарушат обстановката на стабилност в страната”, заяви служебният министър.

По думите на Първанова трябва да се изяснят всички фактори, които оказват влияние върху критичната инфраструктура и могат да предизвикат инциденти.

Служебният министър подчерта, че МВР трябва да продължи да си взаимодейства успешно и с другите компетентни органи по организирането на изборите, така че да не се допускат престъпления и нарушения на правилата.

По време на днешното национално съвещание бяха обявени и традиционните приоритети в работата на министерството, сред които е сътрудничеството на регионално и международно ниво с аналогичните служби, които министърът определи като силен инструмент на МВР.

Ведомството ще продължи изпълнението на ангажиментите, които произтичат от членството на България в Европейския съюз и НАТО. Ще бъде продължено и полицейското сътрудничество с държавите от ЕС, ЕИО и САЩ.

 

Водещи

Най-четени