Стоилов: Периодът трябва да се използва за стабилизиране на държавата 14.05 | 08:23

Нужни са бързи резултати в срок от една година, каза червеният депутат

От Десислава Маданска

Изглежда, че сегашната ситуация е междинна и периодът трябва да се използва за стабилизиране на държавата. Това заяви Янаки Стоилов от БСП пред TV7. По думите му са нужни бързи резултати в срок от една година. Тогава ще се реши дали работата на новия кабинет ще бъде продължена, или ще има нови избори догодина. Според него обаче новите избори не са добро решение.

Стоилов обясни, че в сегашната ситуация, когато не може да се направи класическа коалиция, трябва да се търси формирането на политико-експертен кабинет, ангажиран с определена програма.

Според него решението е БСП с ДПС и "Атака" да търсят допирни точки и резултатите от срещите да станат публични. Разговори трябвало да започнат да се водят веднага, след като бъдат официално обявени резултатите от изборите.

Част от общата формула на управление можело да бъде и диалогът с партиите, които останаха извън Народното събрание. Това обаче няма да е решаващо, смята червеният депутат.

По думите му трябва да се набележат най-важните проблеми, които да се решат от следващото правителство. Това са работните места и доходите на българските граждани.

Според него не е възможно правителство на всички партии в парламента, тъй като две трети от хората не са съгласни да бъдат управлявани от партията, която разполагала до вчера с властта. 

Водещи

Най-четени