"Алфа рисърч": По-ниска активност в София и Русе към момента, в Хасково - над средната 29.10 | 10:36

И преди се е наблюдавал следният феномен: по-висока избирателна активност в малките общини и по-малка в големите общини, каза социологът Боряна Димитрова

От iNews

Две тенденции са характерни за местните избори - в следобедните часове се наблюдава по-стръмно нарастване на активността. С колко ще бъде, дали ще повлияе на финалния резултат - предстои да видим. Втората тенденция е, че може би сумарната активност ще бъде колкото на предишни избори. Но и преди се е наблюдавал следният феномен: по-висока избирателна активност в малките общини и по-малка в големите общини. Това каза социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова по Би Ти Ви.

Според нея гласуването само с хартиени бюлетини няма да се отрази сериозно на изборния процес. Но допълни, че скандалът около машините ще се отрази сериозно.

Всяка загуба на доверие може да доведе до отказване на определени хора. На други места обаче може да наблюдаваме мобилизация. Предстои да видим тази разнопосочност на избирателната активност. О каза, че към момента се наблюдава по-ниска избирателна активност в София и Русе, в Хасково и Стара Загора засега наблюдаваме над средната активност.

 

 

Водещи

Най-четени