Драмата в „Арена Армеец” продължава 27.10 | 08:26

Кризата трябва да приключи до 2-3 часа, 90% от протоколите вече са обработени, казват от ЦИК

От iNews.bg

Проблемите с отчитането на протоколите от изборния ден в столичната зала "Арена Армеец” продължава трети ден. След като в неделя вечерта започна приемането на документите и бюлетините от Секционните избирателни комисии (СИК), драмата продължава и до момента. В залата все още има около 300 човека, които чакат, за да предадат протоколите, съобщава Нова ТВ. Процедурата тече много бавно, оплакват се хората. Най-много време отнема отчитането на преференциалния вот.

Представителите на СИК-овете, които излизат от "Арена Армеец” тази сутрин, се жалват, че са прекарали по 48 часа и повече вътре, за да приключат работата си. Мъж се оплака пред бТВ, че е прекарал 50 часа без сън. Вместо сега да си почине обаче, той отива на работа, защото не може да си позволи да отсъства още един ден. Хората коментират още, че парите, които ще получат за участието си в секционните комисии, изобщо не си заслужават на фона на преживяното.

В същото време говорителят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов коментира, че драмата в "Арена Армеец” би трябвало да приключи скоро, вероятно в рамките на 2 до 3 часа. Според него в залата вече няма напрежение, над 90% от протоколите вече са били обработени.

Водещи

Най-четени