Ужасът в „Арена Армеец“ най-накрая приключи 27.10 | 13:07

След близо 40 часа всички протоколи бяха приети

От iNews.bg

Проблемното приемане на протоколи от Общинската избирателна комисия (ОИК-София) в зала "Арена Армеец" приключи. Това се случи малко преди 12 ч. днес на обяд. Тогава и последните представители на Секционните избирателни комисии успяха да предадат протоколите и чувалите с бюлетините. Някои от тях чакаха в залата от неделя вечерта след приключването на изборният ден. Тези хора са прекарали в залата близо 40 часа без да могат да излязат.

Въпреки края на драмата обаче последните излизащи от "Арена Армеец" отново обвиниха Централната избирателна комисия (ЦИК), че не се е справила с организацията и така е бил предизвикан хаосът с предаването на документите от секциите и ужасърт, който трябваше да изпитат хората, затворени над 24 часа в залата.

"Пълен хаос беше. Липса на всякаква организация от страна на ЦИК и огромно напрежение, умора, много припаднали хора. Всичко беше така още от неделя срещу понеделник около 3:00 ч. през нощта. Никаква организация. А в момента чакаме и транспорт да ни закара, няма кой да ни прибере", оплакват се последните излезели пред БНР.

Не на това мнение обаче беше председателят на ОИК-София Диляна Иванова. Още снощи тя заяви, че в "Арена Армеец" няма никакъв хаос и всички протича нормално. "Всяко нещо, което споменавате като хаос, е чиста спекулация. Не мога да кажа нищо лошо за организацията", каза тя.  

Водещи

Най-четени