Бургаските "бакшиши" настояват за 20% увеличение на тарифата 13.12 | 10:22

Последната актуализация на цените е от юни 2022-а година, а от тогава е отчетена инфлация от 15%, се казва в мотивите

От iNews.bg

С близо 20% да бъдат повишени тарифите на таксиметровите услуги в Бургас, настояват от бранша. Превозвачи и таксиметрови шофьори са изпратили предложенията си до общинския съвет и комисията по транспорт.

Последната актуализация на цените е от юни 2022-а година, а от тогава е отчетена инфлация от 15%, се казва в мотивите.

Минималната тарифа от 1.09 лв за км да стане 1.30 лв. Нощната - от 1.19 лв. - на 1.45 лв. 

"Това е искане в защита на шофьорите, а на Общинския съвет оставяме да защити интересите на клиентите, като реши каква ще е максималната цена. Минималната работна заплата предстои да се вдигне от нова година. Цените в сервизите, което е едно основно перо на шофьорите, са се вдигнали най-малко двойно. За да се поддържа, да бъде рентабилна тази професия, трябва да е минимумът, който искаме", каза организаторът на подписката Борислав Първанов. 

Дали повишаването на тарифите няма да отдръпне клиентите?

"Че те клиентите винаги могат да избягат. Защо не избягат от магазина? И там се вдигна всичко, без никакво ограничение. И хората пак купуват", изразиха мнение и таксиметровите шофьори. 

Такситата да влизат и в района на автогарите "Юг" и "Запад" е също сред исканията на шофьорите. Те настояват и за поставяне на еко тоалетни на някой от таксиметровите стоянки. 

Водещи

Най-четени