Данъците за старите коли скачат с до 30% 18.10 | 12:44

Това решиха депутатите с приемането на законови промени на първо четене

От Ани Романова

Данъците на старите коли стават с до 30% по-високи. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, информира novanews.bg. Очаква се това да засегне собствениците на над 2 милиона автомобили, произведени преди 2005 г. 

"Стъпката е доста умерена. Като се има предвид, че тези коли са с по-нисък данък, това няма да е голяма сума, която да утежни хората. Но от друга страна мисля, че като общество е време да решим дали искаме да продължаваме да се тровим с този въздух, който дишаме ние и нашите деца. И дали ще продължим да се превръщаме във втора употреба пазар за старите коли на Европа", коментира от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова.

"Подложихме на изпитание най-уязвимите - тези български граждани, които карат коли, по-стари от 15 г. Това е масата от българските граждани. Какво ще кажем на тези български граждани, на които от догодина ще им се вдигнат данъците? Ще накараме тези хора да си купят нови коли ли?", каза народният представител от БСП Иван Иванов.

Водещи

Най-четени