Иганово вече работи 17.07 | 15:06

В понеделник шефовете на ВМЗ представят бизнес плана до Нова година

От Кристиан Костурков

След като преди три месеца взривове разтърсиха сградите на ВМЗ-Сопот край село Иганово, работата там вече е възстановена. В момента на площадката се работи на две смени. Това съобщи на среща с икономическия министър Божидар Лукарски и представители на КНСБ от предприятието търговският пълномощник на военния завод инж. Богдан Богданов. Паралелно част от производството, което допреди инцидентите е било в пострадалите цехове, се прехвърля в други производствени бази и капацитетът ще бъде възстановен и увеличен. Към това Божидар Лукарски допълни, че ще бъдат предприети действия за подобряване на условията на труд в тези цехове.

В понеделник ръководството на ВМЗ-Сопот ще представи пред синдикалните организации в предприятието новата организационно-управленска структура на завода. По същото време ще бъдат обявени и производствената програма до края на годината, план за работа и програма за развитие на предприятието през следващите две години. Ще бъде разяснено и какви са очакванията за изпълнение на поръчки и за приходите в краткосрочен и дългосрочен план.

На срещата ръководството на ВМЗ, в лицето на Богданов, както и членовете на Съвета на директорите инж. Илиян Насков и Любомир Джапаров, увери, че дейността на предприятието е обезпечена с договори и работниците получават редовно заплатите си. Ще се търсят и възможности за подобряване на заплащането. В момента тече процедура за наемане на още работници с оглед увеличаване на капацитета за изпълнение на производствените програми.

Водещи

Най-четени