10-годишно дете лови педофили (ВИДЕО) 05.11 | 17:38

Компютърно генериран образ хвана педофилите в нета

От Кремена Бедерева

Съвременните технологии навлизат все повече в живота ни. Дори вече се използват в помощ на полицията, за да хванат престъпниците.

Такава е и новата идея на холандска организация за закрила на децата, която използва съвременните технологии, за да лови педофили. Това ще стане с помощта на генерирана снимка в онлайн чат стаи, където педофилите разговарят с малко момиченце, наричано "Сладкишче".

Но то всъщност не съществува. Нейната снимка е само компютърно генериран образ.

Но тя успява да идентифицират повече от 1000 педофили, информацията за които е предадена на Интерпол.

Разследването е проведено за два месеца и половина тази пролет, а стоящите зад него са работили под прикритие в склад в индустриалната част на Амстердам.

Пишат им над 20 000 педофили от 71 страни. Използват различни методи, за да ги идентифицират, но не и хакване. Самоличността им няма да бъде обявявана в медиите.

"В момента, в който бяхме онлайн, ни заляха като лавина", споделя Ханс Гут, мениджър на проекта. "Ако не се вземат мерки, този зловещ феномен ще излезе извън контрол."

Той разказва, че кибер сексът чрез уеб камери с малолетни обикновено включва мъже от западни държави, които плащат на деца от бедни райони на света. Според него най-лошият сценарий е да се случи същото като с детската порнография, а именно – да се превърне в индустрия за милиарди, контролирана от престъпни групи.

Образът на малкото момиченце е използван като примамка в чатовете, без дори да се скрива нейната възраст. Тя се представя като "10 f philippines", което означава на десет години, от женски пол, Филипините.

Но как всъщност става номерът и как момиченцето хваща педофилите, вижте в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени