Adidas представи бутонки с „мозък“ 30.09 | 12:38

Чип в подметката следи различни детайли от движението на играчите на терена

От Георги Георгиев

По време на пресконференция в четвъртък (29 септември) германският производител на спортни стоки Adidas представи модел "интелигентни" бутонки, които ще се харесат както на професионалните футболисти, така и на всички, които обичат да ритат след работа.

"Мозъкът" в модела adiZero F50 се състои от микрочип, вграден в кухина на подметката на обувката. Според сайта на Adidas, чипът позволява на играчите и треньорите да събират голямо разнообразие от данни за поведението им на терена. Сред тях влизат моментна и обща скорост на движение (записвани съответно на всеки пет и една секунди), брой на спринтиранията по време на мача, дължина изминато разстояние, брой на стъпките и средната големина на разкрача.

Детайлната информация, която чипът събира, може да бъде качена в сайта за тренировки на Adidas miCoach.com и анализирана след това. Забавната част тук е, че можете да сравните своите постижения на терена с тези на някои от най-добрите играчи в света. Един от тях е нападателят на Барселона Лионел Меси, който изпробва обувките като част от световната им рекламна кампания.

А когато се убедите, че никога няма да постигнете резултатите на Меси и неговите колеги, ще можете да се сравните със своите приятели, които също притежават adiZero F50.

От Adidas също така твърдят, че обувките с тегло от 165 грама са най-леките в света от своя клас.

Единствените недостатъци на adiZero F50 е доста високата за българския потребител цена от 380 долара и крещящите цветове, които със сигурност няма да се харесат на част от запалените по футбола.

Водещи

Най-четени