Ericsson се включва в строежа на руската Силициева долина 28.04 | 16:33

Върху 398 хектара ще работят 20 хил. души от различни технологични клъстъри

От Георги Георгиев

Шведският технологичен гигант Ericsson ще се включи в изграждането на гигантски център за изследвания в областта на иновациите, който ще бъде разположен в руското технологично градче Сколково, наричано още руската Силициева долина.

Стратегическото споразумение за строежа на центъра бе обявено от руския премиер Владимир Путин в сряда (27 март) по време на официалната му визита в Швеция. То ще подпомогне развитието на иновациите и на научно-технологичния сектор в Русия. Основен партньор на Ericsson e организацията с идеална цел "Фонд Сколково”.

Високотехнологичният бизнес парк ще бъде разположен върху площ от 398 хекрата и ще разполага с персонал от 20 000 души от различни технологични технологични клъстъри - енергийни, биомедицински, IT, космически и ядрени 

Центърът се поддържа от Фонда за развитие на Центъра за изследване и комерсиализация на новите технологии "Фонд Сколково”. По план се предвижда строежът му да започне през тази година.

Както iNews писа, през януари мериканският гигант Microsoft Corp. подписа меморандум за разбирателство за изграждането на център за изследване и развитие, който е част от проекта за създаването руска Силициева долина.

Най-четени