Google вече готви 25.02 | 13:49

Ново приложение на онлайн търсачката генерира рецепти по зададени параметри

От Георги Георгиев

Хората отдавна са захвърлили дебелите готварски книги и разчитат на безбрежната мъдрост в Интернет. Но ако потърсите в Google "пиле" или "яйца" пред вас ще се изпречат хиляди резултати, голяма част от които не се отнасят към това как да превърнете тези продукти в топла и вкусна храна.

С новото приложение на най-голямата онлайн търсачка, наречено Recipe View, ще намерите отговор на тези въпроси, предава "Техспот".  

В "готварската книга" на Google можете да търсите ястия според съдържанието на определени продукти, според това колко време отнема приготвянето на дадено ястие или колко калории се съдържат в него.

Само с няколко клика можете да получите хиляди предложения, отговарящи на вашия вкус и желани параметри. Можете да търсите по име на рецепта, по продукт или дори да намирате празнични ястия, чрез името на празника.

Ако, например, напишете в полето за търсене "chicken pasta", Google ви представя 1 070 000 резултата с филтър за подправки, филтър за време за готвене (което варира от 15 до 60 минути) и филтър за различни нива на калоричност на приготвеното ястие. Към повечето рецепти са прикачени снимки, а също така можете да видите и рейтинг и коментари от потребителите.

Засега услугата Recipe View е достъпна само в САЩ и Япония, но от Google обещават скоро да се появи и в други страни.



Водещи

Най-четени