PepsiCo търси европейски компании с иновативни идеи 07.06 | 17:12

Приемат се кандидатури от стартиращи IT бизнеси, чиито решения да бъдат развивани в партньорство

От Нели Минчева

Британското подразделение на американската компания PepsiCo обяви, че търси партньорство с компании от Стария континент, които да станат част от програмата на групата, наречена "PespiCo 10”.

Това е специален проект, създаден за набирането на иновативни идеи и практики, които да бъдат прилагани в бизнеса на PepsiCo. Компанията се ангажира с откриването и подкрепата на стартиращи технологични фирми, чиито решения ще бъдат вграждани в стратегията на американския гигант, става ясно от негово съобщение.

Започната успешно през юни 2010 г. в САЩ, програмата сега се разширява и към Европа. Зад наименованието PepsiCo 10 се крие идеята, че сред множеството очаквани кандидатури компанията ще избере десетте с най-голям потенциал. Те ще получат възможността да работят с PepsiCo във Великобритания.

Желаещите да научат повече подробности и да заявят интереса си за участие, могат да намерят информация и да кандидатстват онлайн на адрес www.pepsico10.com. Кандидатури си приемат до 15 юли 2011 г.

PepsiCo уточнява, че търси интересни технологични решения, които да бъдат разработени в партньорство, в общо пет категории: социални медии; мобилен маркетинг; технологии, базирани на местоположението на потребителите; дигитално видео; игри и платформи за обучение.

Избраните кандидати ще преминат през серия от строги оценителни комисии и някои от тях ще бъдат поканени за участие във втори тур на подбора, където ще се изискват видеопрезентации на иновативните технологии.

От компанията допълват, че победителите в американското състезание вече оперират разработените съвместно технологични платформи. Сред посочените примери е Tongal – платформа за споделяне на видео, която в момента е източник на анимационни клипове за марката Brisk Tea.

Най-четени