Бойлер-парно представят на Пловдивския панаир 30.08 | 16:21

Съоръжението подгрява едновременно вода за битови нужди и за домашната отоплителна инсталация

От Ралица Стоянова

Бойлер, осигуряващ отоплението на дома, ще бъде показан на Международния технически панаир в Пловдив.

Съоръжението представлява специален съд, комбиниращ бойлер за гореща вода и буфер за отопление. Подгрява едновременно хигиенична вода за битови нужди и за домашната отоплителна инсталация, обясняват от българската фирма "Нови енергийни системи", чиято разработка е иновативният продукт. Той е в два варианта и използва различни източници на енергия.

Предприятието ще представи и котелът за твърдо гориво с електронно управление BURNiT WBS Active, предназначен за отопление на средни и големи помещения. Към него може да се монтира газова, нафтова или пелетна горелка.

Модерни икономични системи за отопление и климатизация ще демонстрират над 40 изложители, които са сред участниците в изложбата за енергетика и екология "Енеко". Една от тях е системата за централна вентилация на жилищни и бизнес сгради Mono tube UltraSilence system ELS. Новост за европейския пазар са и апаратите за пречистване на питейна вода за бита на италианската компания RG Italia Production. 

Станции, базирани изцяло на биотехнологии и работещи без ток, презентира българската фирма "Биорок". Новост за нашия пазар са измервателните уреди за определяне на състава и качеството на водата, които предлага компанията от Китайско Тайпе "Гон До Електроник".

Международния технически панаир в Пловдив ще се проведе от 24 до 29 септември 2012 г., а досега заявки за участие са подали фирми от 42 държави.

Водещи

Най-четени