Бронирана жилетка с GPS и сензори за поражения 20.09 | 12:09

Тя ще има датчици, които ще отчитат, когато човекът е прострелян

От Георги Георгиев

Бронираната жилетка на Laipac Technology е стъпка напред от простата защита на човека от огнестрелните оръжия. Тя притежава вградена електроника, която ще спомогне за локализирането на простреляни войници и полицаи, пише Digital Trends.

За тази цел към класическата куршумоустойчива жилетка, Laipac са добавили GPS система, както и набор от датчици, които са вградени в жилетката. Предаваният от тях сигнал ще позволява на отделни наблюдаващи екипи да следят местоположението на жилетката, както посоката и скоростта, с която войникът или полицаят се движат.

В допълнение тя ще притежава датчици, които ще отчитат, когато човекът е прострелян. Тази електроника бива захранвана от вътрешна батерия, вградена между защитните пластове, която може да бъде зареждана, когато жилетката не се използва.

Освен за защита, новата жилетка ще позволи на висшето командване на армията или полицията да проследява в детайли тактически операции в детайли.

Макар че цената на жилетката е все още неясна, тя ще бъде предлагана в най-различни дизайни и ще бъде с различна устойчивост на куршуми. Кевларната й версия ще спира куршумите от леки ръчни оръжия до магнум 44-и калибър.

Това я прави идеална за провеждането на полицейски операции. "Бойната” версия от своя страна ще може да спира куршуми от автомат "Калашников” 47-и калибър.

Водещи

Най-четени