Български учени създадоха здравословен биохляб 18.03 | 09:12
За изобретението си те получиха и награда

Учените от Института по криобиология и хранителни технологии в Пловдив към Селскостопанската академия (ССА) създадоха здравословен биохляб от три вида брашно.
Благодарение на новата технология учените се сдобиха с награда за нов български продукт на Конкурса за иновации. Призът беше връчен в рамките на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба.
Експертите разкриха, че една от тайните на иновативната рецепта за хляб се крие в киселото тесто, от което се прави той. Тестото се замесва от микс от ръжено, овесено и пшенично брашно, както и от специална млечна кисела ръжена закваска, която е получена в лабораторни условия.
Какво различно предлага новият биохляб можете да научите от Econ.bg.
Водещи
-
Калфин: ЕС няма интерес от търговска война със САЩ, но има много силни оръжия
"Имаме капацитет и трябва да се насочим към високотехнологичната отбранителна индустрия",...
13.04 | 14:00
-
Само за седмица: Цените на традиционните стоки за Великден скочиха с 8%
У нас стартира инициативата "Великденска кошница"
13.04 | 13:40
-
Гроздан Караджов: Ако сведем до нулa жертвите на тези 36 участъка, ще спасим 150 българи
11 институции отговарят за пътищата, ние работим с отговорност и срокове, заяви транспортният...
13.04 | 13:20
Най-четени
-
Доган се "прибра у дома" в Боянските сараи за среща с младежкото ДПС, полицията го изгони (ВИДЕО)
Нахлуването на Ахмед Доган и неговите привърженици в имота, известен като "Сараите" в Бояна, е...
13.04 | 10:20
-
Празнуваме Цветница
Вижте какви са обичаите и поверията, а също - какво не се прави на този ден
13.04 | 09:00
-
ВМА с акция по кръводаряване навръх Цветница
Тя под наслов „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!“ ще бъде от 10:00 до 15:00 ч.
13.04 | 09:37
-
Какво задължително се слага на масата за Цветница?
Празникът попада в периода на Великия пост
13.04 | 12:20