Български учени създадоха здравословен биохляб 18.03 | 09:12
За изобретението си те получиха и награда
Учените от Института по криобиология и хранителни технологии в Пловдив към Селскостопанската академия (ССА) създадоха здравословен биохляб от три вида брашно.
Благодарение на новата технология учените се сдобиха с награда за нов български продукт на Конкурса за иновации. Призът беше връчен в рамките на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба.
Експертите разкриха, че една от тайните на иновативната рецепта за хляб се крие в киселото тесто, от което се прави той. Тестото се замесва от микс от ръжено, овесено и пшенично брашно, както и от специална млечна кисела ръжена закваска, която е получена в лабораторни условия.
Какво различно предлага новият биохляб можете да научите от Econ.bg.
Водещи
-
Инцидент с хеликоптера на президента на Иран, издирват оцелели
На борда е бил и външният министър на страната
19.05 | 18:50
-
Каквото повикало, такова се обадило или как кампанията достигна своята отвратителност
Коментар на пиар експерта Диана Дамянова
19.05 | 18:00
-
Фалира ли телевизията на Дългия?
19.05 | 17:39
-
Apple въвежда нечувана иновация - управление на iPhone и iPad с очи
Всички тези нови опции за достъпност вероятно ще дебютират в iOS и iPadOS 18
19.05 | 17:20
Най-четени
-
Поколението, което затъва в дългове: Gen Z
19.05 | 10:00
-
Сашко от Перник пак се загуби, но откриха много бързо
Детето се загуби ло по време на разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир
19.05 | 09:30
-
"Медиана": "Възраждане" - втори след ГЕРБ-СДС
ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС с 14,2%, ако изборите бяха днес
19.05 | 11:00
-
Как да избегнем прилошаването в колата на дълъг път?
19.05 | 10:40