Български учени създадоха здравословен биохляб 18.03 | 09:12
За изобретението си те получиха и награда
Учените от Института по криобиология и хранителни технологии в Пловдив към Селскостопанската академия (ССА) създадоха здравословен биохляб от три вида брашно.
Благодарение на новата технология учените се сдобиха с награда за нов български продукт на Конкурса за иновации. Призът беше връчен в рамките на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба.
Експертите разкриха, че една от тайните на иновативната рецепта за хляб се крие в киселото тесто, от което се прави той. Тестото се замесва от микс от ръжено, овесено и пшенично брашно, както и от специална млечна кисела ръжена закваска, която е получена в лабораторни условия.
Какво различно предлага новият биохляб можете да научите от Econ.bg.
Водещи
-
Такситата искат да имат поне по две безплатни влизания за час в Летище София
В Летище Пловдив такситата влизат за 15 минути безплатно, като имат неограничен брой влизания...
06.02 | 10:30
-
Цените в заведенията скочиха с 80% нагоре за четири години
Веригите не правят изключение
06.02 | 10:15
-
Рязко се увеличава броят на потребителите, които пазаруват онлайн
Според него избраната дата - 13 февруари, не е много подходяща заради предстоящият 14...
06.02 | 09:59
-
На 6 февруари почитаме паметта на Свети Фотий
Той е покровител на всички, чиито имена съдържат светлина или неин символ в името си.
06.02 | 09:45
Най-четени
-
"Еконт" и "Спиди" вдигат цените с до 10%
От "Спиди" въвеждат няколко значими промени в ценообразуването
06.02 | 09:30
-
Изслушване на министъра на финансите Теменужка Петкова за точните размери на забавените за 2024 г. бюджетни плащания
Миналата събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска още в началото на тази седмица...
06.02 | 09:15
-
Днес в Окръжния съд в Пловдив ще има ново заседание по делото срещу Рангел Бизюрев
След убийството Бизюрев, заедно с близнаците Валентин и Борислав Динкови, заровили тялото на...
06.02 | 08:59