Вижте до кой от най-големите рекордьори на Гинес можете да се докоснете 17.02 | 12:09

Комбайнът е един от най-атрактивните експонати на изложението "Агра"

От Теодора Кокаланова

Комбайн, рекордьор в Книгата на рекордите "Гинес", е един от най-атрактивните експонати на изложението "Агра". Селскостопанският форум събира ежегодно погледите на хората от целия свят на Международния панаир в Пловдив. Очаква се над 30 000 посетители да обходят трасето и да се насладят на селскостопанската машина.

Първенецът ще мери сили по иновативност със своите съперници. Комбайнът лидер притежава ненадминати способности. Той може да ожъне за 1 час 69 тона зърно и при това с максимална икономичност по време на работния процес – само 0,1%.

На международното изложение обаче ще блестят не само европейските постижения. С гордост и подобаващо ще се представи и нашата страна.

Новост за света е комбиниран плуг, притежаващ специално устройство за раздробяване на изораната почва.

С него обработката се прави по-бързо и по-качествено и се пести гориво. Световна новост е и течен органичен тор, който активира растежа, осигурява икономично използване на влагата и може да се прилага при всички култури.

Високите технологии няма как да не навлязат и в мениджмънта на селското стопанство. Системата iM Farming е концепция за водене на прецизно земеделие, която осигурява електронно следене и управление на техниката чрез различни приложения.

Оптимизирането на агробизнеса е постигнат чрез иновативния софтуер NAVagro. С него се прецизират всички дейности в земеделските организации.

Международната селскостопанска изложба ще демонстрира технологии, машини и инвентар за растениевъдството и животновъдството, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника.

Банки ще презентират своите финансови и консултантски предложения. В рамките на форума се организира и специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство "БиоАгра", както и различни делови събития.

Организаторите са подготвили и награди за гостите - храсторез, водна помпа и моторна пръскачка ще имат своите нови собственици. Международната селскостопанска експозиция "Агра" ще се проведе от 4 до 8 март, съобщават организаторите на изложбата.

Водещи

Най-четени