Галактична шапка вместо презерватив (ВИДЕО) 03.06 | 10:00

Изобретателят създал иновационния контрацептив, след като негов приятел се заразил със СПИН

От Антония Михайлова

Американец изобрети нов презерватив, който според думите му е много по-сигурен и безопасен от традиционния и – което е по-важно – осигурява по-добра чувствителност.

Контрацептивното средство, получило името "Галактична шапка" (Galactic Cap), се поставя на самата главичка на пениса, като оставя останалата му част открита. То е разработено от Чарлз Пауел от Лос Анджелис, след като негов приятел се заразил със СПИН.

Мъжът смята, че продуктът му е по-лесен за използване, безопасен е, сигурен и най-главното – значително по-приятен.

Презервативът се състои от две части – U-образна лепенка от полиуретан, която се залепва около главичката подобно на цитопласт, и прикрепяща се към нея шапчица – резервоар за спермата.

Пауел твърди, че полиуретановата част е като втора кожа – тя може да се постави предварително – няколко часа и дори няколко дни по-рано, и може да се носи по време на уриниране и къпане. При секс е необходимо да се махне защитното хартиено покритие и да се постави шапчицата. Американецът настоява, че презервативът ще остане на своето място през цялото време.

Според изобретателя неговият продукт може да реши най-разпространените проблеми с презервативите – липса на чувствителност и трудности с използването им. Той също твърди, че традиционните продукти имат вероятност от дефекти до 18% поради повреждане или неправилно използване.

"Новото изделие е доста по-здраво от традиционния презерватив, а това значи, че е по-малко вероятно то да се повреди", обяснява създателят на новия контрацептив.

Но критиците отбелязват, че Galactic Cap не осигурява защита от заразни болести – като херпес, които могат да се предават чрез директен контакт кожа с кожа.

На 1 юни е стартирала кампания по събиране на средства за производството и утвърждаването на новия презерватив в Управлението по санитарен надзор за качеството на хранителните продукти и медикаментите (FDA).

Според статистиката през 2012 година по цял свят са продадени 18,5 млрд. презерватива. Очаква се тази цифра за следващата година да се увеличи на 27 млрд.

Водещи

Най-четени