Дават 100 хил. лв. за иновативна бизнес идея 17.02 | 16:06

Започва ежегодният конкурс на Фондация Empower United

От Нели Минчева

Финансиране от 100 хил. лева ще осигури фондация Empower United на един млад български предприемач, който представи най-добра идея за бизнес начинание.

Началото на конкурса беше дадено днес.

"Тази година ще надградим вече постигнатото с миналогодишното състезание, като променим няколко важни аспекта в процеса по оценяване и осигуряване на обратна връзка към кандидатствалите млади предприемачи”, заяви пред журналисти Томас Хигинс, председателят на фондация Empower United.

В периода март – май 2011 г. са планирани още три открити дискусии – във Варна, Пловдив и София. Тези срещи имат за цел да помогнат на младите предприемачи да структурират своите идеи и да ги оформят в бизнес план.

На тях гост-лектори ще бъдат изявени български бизнес лидери и експерти, а детайлните програми за събитията ще бъдат предварително достъпни на страницата на инициативата.

Приемът на документи ще стартира на 1 май и ще продължи до 30 юни.

Условията за участие през 2011 г., както и общият награден фонд ще станат ясни скоро и ще бъдат публикувани на сайта на фондация Empower United (www.empower.bg).

Конкурсът е подкрепена от Американската агенция за международно развитие (ААМР). Програмата се осъществява със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Empower е най-голямото национално състезание за млади предприемачи със специален фокус върху иновациите.

В него могат да участват хора, които имат идея за нов бизнес или са стартирали компании преди не повече от една година.

Изискването е ръководителят на кандидатстващия екип да е на не повече от 35 години, уточняват от икономическото министерство.
Желаещите да участват трябва да разработят бизнес план по модел, който е на разположение на сайта на фондацията.

В миналогодишното първо издание на конкурса бяха събрани 191 проектни предложения. Тази година организаторите очакват те да са между 300 и 500. Ще бъдат връчени няколко награди, като Томас Хигинс уточни, че в замисимост от финансирането ще има и промяна в разпределението на наградния фонд за местата след първото.

Водещи

Най-четени