Жив портфейл ще ни възпитава на спестовност (ВИДЕО) 16.01 | 21:41

Портмонето бяга, пищи и вика мама на помощ

От Цанка Донкова

Всеки един от нас постоянно се опитва да спести пари. Независимо дали ги влагаме в банка или ги слагаме в буркани, или ги крием сами от себе си, идеята е сходна. Въпреки всичките ни опити обаче, в момента в който банкнотите се озоват в портмонето ни, те вече са заплашени от изхарчване.

За щастие обаче, японски учени са намерили решение и на този проблем. Разработчиците отбелязват, че джаджата  е синхронизирана с мобилно приложение за планиране на личния бюджет, което събира определена информация за навиците на стопанина да пазарува, както и дали поредната проектопокупка си струва, или по-добре е той да се въздържи от нея, разказва InoPressa, цитирана от hitech.newsru.com.

Ако портмонето е "изтъняло”, в устройството се задействат защитни механизми – от началото портфейлът се мъчи за "избяга” от собственика си чрез миниколелца, но ако бъде "хванато”, портмонето започва да "вика” за помощ. 

Последен спасителен вариант за него е да прати SMS-и за молба за помощ на мама или на друг човек, предварително посочен като "будната съвест”.

Ако парите в портмонето не са достатъчно, портфейлът се превръща в "ходещ съветник”, който дава на собственика си препоръки за най-популярните стоки в Интернет.

Вижте живия портфейл в действие в Insmarket.bg.

Водещи

Най-четени