М-Тел търси креативни студенти за лабораторията си за иновации 05.09 | 14:59

За първа година в екипите могат да се включат студенти и докторанти от други университети

От Кремена Бедерева

За втора поредна година М-Тел организира кампания за набиране на студенти за иновационната си лаборатория към Технически университет-София. Новото през тази година е, че в екипите ще могат да участват студенти и докторанти и от други висши учебни заведения, съобщават от компанията.

Темата, по която екипите ще работят е: "Connected world" ("Свързан свят”) или как да подобрим ежедневието си, използвайки предимствата на модерните технологии като облачни услуги, мобилни приложения, управление на големи масиви от информация, социални мрежи и други

Подборът на участниците ще се осъществи на три етапа - по документи, събеседване-интервю и работна срещана която те ще трябва да защитят своите идеи  Срокът за кандидатстване е 21 септември 2012 година, като студентите могат да изтеглят тази Форма за кандидатстване.

Всеки от студентите ще получи възнаграждение от 2000 лева, като половината от сумата ще бъде дадена след завършване на работата по идейната концепция от страна на екипа, а останалата част -  след представяне на завършен прототип.

Работилницата за млади откриватели се намира в една от залите на ТУ и отвори врати през ноември 2011 година. Тя е успешен пример за скъсяването на  дистанцията между бизнеса и висшите учебни заведения в България.

Студентите от първия  випуск бяха избрани сред възпитаниците на Техническия университет и работеха по теми в областите  телемедицина, игри и приложения, облачни услуги, комуникация между машини, свързани мултимедийни устройства и други.

Водещи

Най-четени