Най-накрая: изобретиха чадър, който не се обръща от силния вятър 09.06 | 12:31

Получаваме го благодарение на Стивън Колиър

От Ивайло Коралски

Британски рационализатор изобрети чадър под формата на шлем, чиито спици не се извиват обратно и при най-силния вятър, съобщи Daily Mail.

Новият продукт струва 25 британски лири и осигурява панорамна гледка на собственика си при силен дъжд и всякакви въздушни пориви. Търговската марка на артикула е Rainshader и е дело на 48-годишния Стивън Колиър. По време на тестове във въздушен тунел ветроустойчивият чадър издържал на въздушна струя със скорост 65 километра в час, без да се промени формата си.

Колиър се вдъхновил за дизайна на модела от каските на мотористите. Десетте спици на чадъра са от изключително здраво ибростъкло, а куполът е от много здрав полиестер. Височината на чадъра е 90 сантиметра, а неговият диаметър - 60 сантиметра при тегло 500 грама. Дизайнът на изделието е пригоден за наблюдаване на спортни събития при лошо време и сред голяма тълпа. Извивката на "шлема" позволява да се следи действието, като едновременно предпазва главата и раменете на зрителя от проливните дъждове. Специфичният дизайн на новия продукт не пречи и на останалата публика да има добра гледка към състезанието.

Колиър твърди, че неговия чадър върши много добра работа и за предпазване от слънчевите лъчи.

Видео демонстрация, следва:

Водещи

Най-четени