Нова гейм конзола ще бори Xbox, Wii и PlayStation 29.11 | 12:29

OnLive не използва дискове, а съхранява игрите в интернет

От Любомир Тасев

На фона на доминацията на Microsoft Xbox 360, Nintendo Wii и Sony PlayStation 3 на пазара на гейм конзолите, има ли свободно място за нова платформа?

Да - поне на това мнение е Стив Пърлман, известен изобретател и предприемач от Силиконовата долина. Неговата стратегия е претворена в система за видеоигри без дискове, информира New York Times.

Услугата, която предлага Пърлман, OnLive съхранява всички свои игри в интернет. Потребителите могат да се забавляват с тях, след като инсталират plug-in на браузъра на своя компютър.

От декември клиентите на OnLive ще могат да играят и на телевизорите си, след като закупят специално устройство на цена от 99 долара, обявиха наскоро от компанията.

OnLive са изправени пред сериозни предизвикателства – първоначално ограничения набор от игри, които предлага компанията, както и добре установените на пазара конзоли, разработени от корпорации с дълбоки джобове. Не на последно място е и нежеланието на потребителите да добавят поредната "кутия", било то и "малка", към инвентара си от системи за домашно забавление.

"Физическите носители отмират," контрира все пак Стив Пърлман. "При OnLive игрите не могат да се презаписват. За издателите това е зона, свободна от пиратство," отбелязва предприемачът едно от предимствата на гейм платформата.

Водещи

Най-четени