Посещението при зъболекаря става по-приятно 10.10 | 14:41

Нови техники и материали намаляват болезнените процедури на зъбите

От Георги Георгиев

Мъчителното пилене на зъбите, което досега съпровождаше изработването на т.нар. "холивудска усмивка", отива в историята. Модерни технологии позволяват имплантирането да става много по-бързо и да се прилага дори на пациенти с увредени венци.

Тази и други стоматологични новости ще могат да видят специалистите на изложбата "Медикус, Денто, Галения", която ще се проведе от 19 до 22 октомври 2011 г. в Международния пловдивски панаир. На нея ще бъдат показани експонати на директни изложители и представени фирми от общо 19 държави, съобщават от пресслужбата на панаира.

Иновативна система за естетична реставрация на зъбите позволява фасетите да се поставят в рамките на едно посещение при стоматолога и да издържат до 10 години.

Друга новост в световен мащаб е имплант със специален дизайн, приложим при различни по плътност кости. Създадена в Израел 3D система за виртуално имплантно планиране пък ще осигури неговото лесно, прецизно и сигурно присаждане.

Увредените от пародонтоза венци доскоро правеха имплантирането на зъби трудно или невъзможно. Нови продукти за заместване на липсващата кост обаче решават проблема. Сред световните новости на изложението е синтетичният костен графит Bond Bone, който се втвърдява бързо и е биосъвместим с естествената кост.

Новост за българския пазар са имплантите, които могат да се използват при кости с ниска плътност както и заместител на кости, който позволява те да бъдат моделирани отново и да се запълнят всички дефекти, без това да доведе до разпада им.

За по-прецизната работа на стоматолозите помага и денталният лазер от последно поколение, който ще бъде демонстриран на изложението.

Водещи

Най-четени