Първият трансграничен “електронен мол” стартира през октомври 09.09 | 21:56

В него ще има онлайн магазини за екопродукти на български и румънски компании

От Елица Елефтерова

Първият трансграничен "електронен мол” у нас трябва да стартира през октомври. В него ще има онлайн магазини за екопродукти на български и румънски компании, съобщава в. "Труд”. "Електронният мол” е част от проект за 1,35 милиона евро за румънския район Олт и област Плевен.

Порталът ще бъде на три езика - български, румънски и английски. По същото време в румънския град Корабия ще стартира и стокова борса. Общата цел е да се насърчат локалният бизнес и производството на местни продукти, както и съвместното излизане на нови пазари на компании от двете страни на Дунав.

В интернет портала могат да се регистрират фирми от крайдунавските райони - от Видин до Силистра. Компаниите ще могат да предложат продукцията си в трансграничния регион.

На тяхно разположение ще е и цялата база данни на електронната платформа. Предприемачите ще могат да общуват помежду си в социална мрежа и така да търсят доставчици и клиенти. Още преди старта на електронния мол вече има заявен интерес от петнайсетина фирми от Плевенско.

Водещи

Най-четени