Радост за плешивите – лазерен шлем ги спасява от мъките 12.06 | 14:54

По света броят на хората, страдащи от плешивост или косопад, надвишава милиард и половина

От Кремена Бедерева

Калифорнийска фирма конструира лазерен шлем, който стимулира растежа на косата и прави косъма по-дебел, съобщава в. Daily Mail.

Новият продукт носи търговското название Theradome и струва 800 долара. По света броят на хората, страдащи от плешивост или косопад, надвишава милиард и половина, припомня изданието.

С новия шлем ще може да бъде провеждано ефективно лечение при домашни условия. Той облъчва със студени лазери скалпа и по този начин се стимулира растежът на косата.

Theradome спира свиването на фоликулите, след като бъде използван в продължение на 18-26 седмици. Освен че косъмът става по-жизнен и плътен, той е и по-малко мазен. При употреба между 28 и 52 седмици два пъти дневно, шлемът стимулира израстването на нова коса в плешивите участъци.

Това става благодарение на увеличаването на кръвния приток към скалпа и фоликулите. Процесът усилва метаболизма на клетките, като намалява въздействието на протеино-блокиращите ензими. След 100 седмици употреба косата е видимо по-сгъстена и с по-голям обем.

Удвоява се и обемът на фоликулите на новопоникналата коса, в сравнение с тези на съществуващата. Досега терапията със студени лазери за лекуване на косопада и плешивостта сe предлагаше само в специализирани клиники.

Водещи

Най-четени