Растително месо – вече факт 09.09 | 11:33
Холандска компания превръща моркови, грах и картофи в говеждо
Холандска компания с името "Месар вегетарианец" превръща растения в месо, което е много по-привлекателно от "изкуственото кюфте", направено от стволови клетки, съобщи сайтът PhysOrg.
Изкуственото говеждо, представено миналия месец в Лондон, се прави от нишки месо, отгледани от мускулни клетки, взети от жива крава.
Производителят на вегетарианско месо Яп Кортевег използва само растителен материал. Една от основните съставки е соята. За различните видове "месо" обаче компонентите варират.
За "пилешкото" се използва повече соя, "говеждото" се прави от моркови, грах и картофи. Месният вкус се постига с подправки и други хитрини, допълва БТА.
Яп Кортевег предлага продукцията си от три години в Холандия и се радва, че тя се търси все повече. Макар и растителното месо да е по-скъпо от обикновеното, то е на цената на биологичните продукти.
Водещи
-
Илияна Йотова: Трябва да спрем с този нихилизъм към собствената ни памет
155 години на Българската екзархия означават 155 години българска държавност, каза още тя
27.12 | 17:59
-
Продължават проблемите с електрозахранването в Северозападна България
Заради натрупалия сняг и образувалия се лед по проводниците, няколко селища във Врачанско бяха...
27.12 | 17:45
-
Дни преди официалното приемане на еврото в България на 1 януари 2026 година, обменните бюра в Одрин предприеха знакова промяна
Краят на една епоха
27.12 | 17:15
Най-четени
-
Платете битовите си сметки сега: от 29 декември до 5 януари плащането ще е затруднено
Причината е смяната на левовете с евро
27.12 | 11:15
-
Азис поиска 100 бона хонорар за Нова година!
Чалга кралят настоява за огромна сума, за да отклони ангажиментите и да си стои у дома.
27.12 | 13:45
-
Шон „Диди“ Комбс ще посрещне 2026 г. зад решетките с меню, богато на протеини
Вечерята ще включва паста с доматен сос и кюфтета, със салата и чеснов хляб като гарнитура,...
27.12 | 11:30
-
Почина Мария Карафезиева
От оркестър "Тракия" изразиха своята дълбока скръб и признателност към дългогодишната си...
27.12 | 16:45