Революция за задната седалка ни готви GM 19.01 | 23:10

General Motors е разработил "прозорец от възможности" за задната седалка

От Андриян Георгиев

Бихте желали вашият автомобил някак си да имаше по-добра система за развлечения, отколкото просто да имате iPad на задната седалка? Определено сте късметлия, защото желанията ви много скоро ще бъдат реализирани от автомобилния гигант General Motors (GM), пише блогът Engadget.

Новото технологично решение е наречено "Прозорец от възможности".

Американският автомобилен производител е влязъл в партньорство с израелската Академия по изкуства и дизайн, за да успее да трансформира скучните задни прозорци в интерактивни сензорни екрани.

Още преди да имат планове за внедряването на новата технология в автомобилите, разработчици на GM са предоставили на студентите в академията по едно чисто платно за рисуване, на което те да развихрят фантазията си в опит да предложат иновативни решения.

Фантазиите на студентите, изобразени на белия лист, се оказали изключително вдъхновяващи за инженерите на GM. Така са се родили приложения, които позволяват например анимационен герой да имитира сцени от пейзажа извън колата, като по този начин забавлява децата. Малчуганите и възрастните пък ще могат да рисуват с пръст върху прозореца на задната седалка.

Друго приложение дава възможност за изписване на съобщение, което да стои на стъклото и по този начин да създава възможности за общуване с околните автомобили и техните пътници.

Сензорните екрани пък могат да възпроизвеждат крайпътни гледки от избрани дестинации по света. Например, ако на пътника не му се нрави пейзажа навън, той ще може да настрои прозореца си да възпроизвежда пейзажи от Сидни, да речем. 

Водещи

Най-четени