Роботът – най-добрият приятел на ученика 12.02 | 21:55

Роботи един ден може да учат детето ви на математика и физика

От Георги Георгиев

Престоят в училище вече не е свързан единствено с използването на химикалка и тетрадка – компютрите, таблетите и смартфоните промениха учебната реалност в голяма част от класните стаи, поне в развитите държави. Изглежда обаче, че новостите далеч няма да се ограничат до тук и училищата скоро ще бъдат буквално завладени от роботи, които ще помагат на детето ви да се справя по-добре с усвояването на учебния материал.

Такава е визията на RobotsLab – стартираща технологична компания, част RobotAppStore. Въпросната е пуснала на пазара кутия с хай-тек инструменти. Наречена RobotsLab BOX, нейната цел ще бъде да се   използва при изучаване на точни науки като математическите дисциплини геометрия, алгебра и физика за децата от 7 до 12 клас, пише Mashable.

В самата кутия могат да се намерят четири вида полезни мини роботи – летящият робот-дрон Parrot AR, роботизираната топка Sphero, двуколесният модулен Mobot и роботизираната ръка Armbot.

Цялата тази механична менажерия върви в комплект с таблет. Той служи като дистанционно управление за роботите и съхранява цялата информация, нужна на преподавателите, за да използват роботите по полезен за учебния процес начин. Таблетът включва общо 50 урока, инструкции за използване и кратки тестове за проверка на наученото.

Стандартната версия на кутията с роботи ще струва 3500 долара. Специалният, допълнен с екстри, комплект ще може бъде закупен за 3 999 долара.

Водещи

Най-четени