Студентите по медицина в Плевен учат на 3D формат 05.11 | 17:15

Новият метод на преподаване се въвежда за медицинско дипломно и следдипломно обучение

От Ивелина Георгиева

Студентите по медицина в Плевен ще се обучават на 3D формат.

Новият вид учебна подготовка се въвежда за медицинско дипломно и следдипломно обучение.

За целта Медицинският университет в Плевен е осигурил и закупил специално оборудване и инсталация в Телекомуникационния ендоскопски център (ТЕЛЕЦ).

Целта на новия метод на преподаване е триизмерното излъчване да се приложи в дипломното и следдипломното медицинско обучение на студенти и лекари специалисти.

Първоначално 3D обучението ще се преподава за дисциплините по анатомия на човека, хирургична анатомия и ендоскопска хирургия.

Впоследствие методът ще бъде въведен и в други медицински дисциплини.

Това ще направи обучението по медицина за български и чуждестранни студенти, специализанти и докторанти още по-атрактивно, модерно и интерактивно, коментира Велина Дукова, експерт в Медицинския университет, пред БТА.

Първата демонстрация на новия вид формат ще бъде под формата на "хирургия на живо в триизмерен образ" и ще се проведе на Националната конференция с международно участие по минимално инвазивна гинекологична хирургия, която ще бъде открита на 8 ноември в Плевен.

Това ще бъде първото за страната и за Източна Европа излъчване в 3D формат на хирургична операция пред аудитория с обучителна цел в рамките на научен форум, заяви Дукова.

Водещи

Най-четени