Това момиче носи дреха, която всички жени ще пожелаят през 2014 (ВИДЕО/СНИМКИ) 02.01 | 10:11

Дали?

От Ивайло Коралски

Спомняте ли си еквалайзерните тениски, които станаха абсолютен хит в Щатите, а после "завладяха” и Стария континент?! Те са с вградени звуко-чувствителни панели, които се движат и светят, следвайки ритъма на музиката. Те са идеален аксесоар за концерти, партита и всякакви музикални събития.

След това изобретение дойде ред и на ново постижение в областта на високотехнологичната мода – пуловер, издаващ чувствата ни. Невъзможно! Да, доскоро звучеше като научна фантастика, но благодарение на водещия дизайнер Кристин Найдлингер и компанията Sensoree, базирана в Сан Франциско, е вече реалност.

Линията изглежда доста приятно и предлага няколко различни модела. Единственото неудобство е, че трябва да се носи сензор на ръката. С негова помощ емоциите ни се показват на вграден LED дисплей на яката, който сменя цвета си в зависимост от настроението. За тълкуването им вероятно всеки може да се досети и без много обяснения. Зеленото показва спокойствие, синьото е символ за отпуснатост, лилавото – вълнение и възбуда, червеното – нервност и любов, жълтото – истинско блаженство.

Пуловерът е изработен по подобна технология на тази, използвана за детекторите на лъжата – събира информация от потните жлези на ползвателя. Измерва нивото на влагата в тялото на човек и анализира възбудата. Същата се използва широко от сциентолози в религиозните сесии, за да се измери доколко последователите им са отдадените "на просветлението”.

"Вярвам, че технологията може да ни направи по-осведомени. С отзивчиви дрехи можеш да стимулираш тялото си и да повишиш комуникацията със самия себе си”, обясняват от компанията създател.

Нарекли пуловерите GER: Galvanic Extimacy Responder. Цената предстои да бъде уточнена, защото засега са създадени само 100 екземпляра. Можете да ги поръчате онлайн от сайта на Sensoree. Очаква се доставката да започне през март догодина.

Водещи

Най-четени