Тръгва БГ мобилно приложение за поръчка на такси 04.07 | 08:16

Безплатното TaxiMe тръгва през юли и първоначално ще е активно само за София

От Георги Георгиев

Първото приложение за поръчка на такси, създадено от българска компания, ще се появи у нас през месец юли. Според създателите си TaxiMe ще предложи бързо, лесно и безплатно поръчване на такси чрез мобилен телефон с Android или iPhone.

Първоначално приложението, което може да се изтегли от тук, ще бъде активно само за района на София, тъй като "тук са базирани основните ни партньори - големите таксиметрови компании, телекомите и корпоративния бизнес, както и защото според статистиката в София има най-много потребители на мобилни телефони с операционна система Android и iPhone”, коментира Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe.

Приложението, което е напълно безплатно, е било разработено през последната една година. Според създателите си то е първото приложение в България. С него ще може да бъде проследена поръчката в реално време – всеки потребител на услугата ще може да проследи на карта в приложението на поръчаното такси във всеки един момент.

Наред с това разработчиците гарантират сигурността на поръчката – такси услугата ще бъдe предоставянa само от подбрани, лицензирани такси компании и водачи.

Може би най-интересното преимущество на приложението TaxiMe ще бъде възможността всеки потребител да оценява водача на таксито, което е ползвал. Това би подобрило качеството на услугата, тъй като рейтинг системата ще дава преимущество на доказано най-добрите водачи.

Водещи

Най-четени