Яке с климатик спасява в летните горещини 21.07 | 10:36

Дрехата е особено популярна във фабриките и строителните обекти

От Елена Кирилова

Японска компания създаде специално яке с климатик, за да помогне на работниците да се справят с летните горещини, съобщава digitalspy.co.uk.

Дрехата се предлага с два вградени електрически вентилатора, които се зареждат с литиево-йонна батерия, издържаща 11 часа с едно зареждане.

Якето е създадено и разпространявано от компанията Kuchofuku. То се радва на огромен търговски успех, въпреки че изглежда огромно, когато вентилаторите са включени.

Откритието струва 140 долара, като тази година са продадени около 25 000 броя от него. Якето е особено популярно на работни места като фабрики и строителни обекти.

"Сетих се, че не е нужно да охлаждаме цялата стая, но би било добре, ако на хората им е хладно", коментира главният изпълнителен директор на Kuchofuku Хироши Ичигая.

Компанията, която е основана през 2004 г., е разработила и климатизирани възглавници и матраци.

Търсенето на тези продукти през 2011 г. е по-високо от обичайното в резултат от цунамито, което доведе до затварянето на ядрената централа. След случилото се правителството помоли компаниите да ограничат използването на ток с 15%.

Най-четени