Боевски бил изведен от Бразилия за 3 часа и половина 12.11 | 10:19

Нормалната процедура е до шест месеца, отбеляза посланик Николов

От Филипа Тодева

Гълабин Боевски е бил изведен от Бразилия за три часа и половина. Нормалната процедура в случаи, като неговия обаче, е до 6 месеца. Това заяви пред БНТ посланикът ни в Бразилия Чавдар Николов.

Посланикът заяви, че е разбрал за това, че Боевски е в България от репортажа на БНТ. "По email получихме известие, че Боевски е изведен от затвора, всичко това се е случило за 3 часа и половина, допълни Николов.

Дипломатът не приема направеното заключение на външния министър Кристиан Вигенин. Всички обвинения се базират на косвени предположения, в нормален съд това лесно може да бъде доказано, заяви Николов.

Посланикът обясни, че времето, в което е бил освободен Боевски е било твърде кратко. "Как да разберем тая работа, да стоим пред затвора, пред полицейския участък или на летището, където има най-малкото 100 000 души?", обясни той.

Чавдар Николов критикува и условията, при които работи дипломатическата ни мисия в Бразилия. По думите му няма технически персонал, няма и шофьор. Нямаме командировъчни да отидем на място да разберем нещата, разчитаме на помощ от българи, които биха могли за отидат на място в затвора, да видят какво е положението или да предадат писма на близките на тези български граждани, каза Николов.

Водещи

Най-четени