Втори анестезиолог влиза в здравното министерство 20.03 | 17:03

Д-р Мирослав Ненков е новият зам.-министър на здравеопазването

От Диана Цветкова

Д-р Мирослав Ненков е новият заместник на здравния министър в служебния кабинет проф. Николай Петров.

Той е назначен на мястото на досегашния зам.-министър д-р Минчо Вичев, който е освободен по негова молба, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Д-р Мирослав Ненков има 23-годишен трудов стаж. Професионалния си път започва през 1990 г. в реанимацията на Университетската болница "Царица Йоанна" в София, където работи до 2000 г.

До 2007 г. е лекар-ординатор и координатор по донорство в Университетската болница "Лозенец", а в периода 2007-2008 г. е лекар-ординатор в КАРИЛ и Координатор по донорство във ВМА- София.

За кратък период работи в болница "Св. Анна” - София и през 2009 г. отново работи във ВМА като началник на отделение в КАРИЛ и координатор по донорство.

Мирослав Ненков е завършил "Медицина" във ВМИ – София през 1995 г. От 1996 до 2000 г. специализира "Анестезиология и интензивно лечение". От 2007 до 2013 г. преминава през различни курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия. Владее английски и руски език.

В следващите дни предстои да бъде назначен и трети заместник-министър, който ще бъде с ресор "Лекарствена политика". След това новият екип на здравното ведомство ще бъде представен пред медиите.

Водещи

Най-четени