Граничари хванаха кола, натъпкана с анаболни стероиди 15.10 | 13:56

Веществата са били в тайник над гумата на автомобил, пътувал от Турция за България

От Елена Кирилова

Опит за нелегален внос на 2899 инжекции и таблетки с анаболни стероиди е разкрит на пункта "Малко търново", съобщават от Агенция "Миници”.

2000 от таблетките са "Anapolon”, смятан за един от най-силните стероиди за натрупване на мускулна маса. Други 899 ампули съдържат инжекционен разтвор "Primobolan Depot”, който се използва за мускулна маса и екстремни диети за отслабване.

Откритите медикаменти са опасни за здравето, особено ако се приемат без наблюдение и лекарско предписание. Таблетките и инжекциите са намерени в тайник под кората на резервната гума на лек автомобил Nissan. Колата е с турска регистрация. Тя е била управлявана от 42-годишен българин от област Силистра, който е пътувал със семейството си от Турция за България.

По думите на пътуващите всички те са гостували на свои роднини и приятели през почивните дни. Освен това са обяснили, че не внасят в страната нищо за деклариране.

При направената проверка е установено, че над резервната гума има две черни найлонови торби с фабрични опаковки от общо 2899 анаболни стероиди.

Срещу шофьора е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Мъжът е обяснил, че е получил пакетите от свой приятел в Турция. Те трябвало да бъдат пренесени в Силистра.

Водещи

Най-четени