Делото за Белнейски приключва до седмица? 21.01 | 13:57

Адвокатът на Лазар Колев поиска оправдателна присъда

От Мая Александрова

Като защитник на Лазар Колев, който е единственият осъден досега за жестокото убийство на сестрите Белнейски, адвокат Марин Марковски е поискал оправдателна присъда. Мотивите за това са, че ноктите, върху които се предполага, че е намерен ДНК материал на Лазар Колев е съмнително дали са идентични с тези на жертвите. Също така не били иззети от предвидения по закона ред, съобщава в. "Труд".

На последното си заседание по делото "Белнейски" Върховният касационен съд обяви, че ще вземе решение в седемдневен срок.

Освен това през 2006 година експертът е направил заключение, че намереният материал под ноктите е недостатъчен за ДНК профил.

"През 2009 година обаче той извлича такъв профил, при условие, че веднъж е дал обратното становище. Тези колебания в заключенията и начинът на изземването на ноктите ни дават основание да поискаме оправдателна присъда за Лазар Колев", поясни адвокат Марковски.

Той припомни, че съдът е заявил, че ще се произнесе по делото в законовия срок.

"Има възможност за още едно връщане на делото на Пловдивския апелативен съд, след това вече окончателното произнасяне ще бъде от страна на върховните съдии", коментира Марковски.

Водещи

Най-четени