За първи път от 5 години: Излишък в бюджета за юли от 801 млн. лв. 05.08 | 16:45

За същия период на 2014 г. е хазната е била на дефицит от 1,147 млрд. лв.

От iNews.bg

За първи път от 5 години насам към месец юли държавният бюджет не е на дефицит, а отчит излишък – в размер на 801 млн. лв. "Изпълнението на приходите ще бъде малко над 19 млрд. лв., което представлява 62,7% от годишния размер – непостиган в последните години размер». Това докладва днес пред правителството зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев, става ясно от стенограма от заседанието на кабинета.

"По данните на Министерството на финансите към края 31 юли 2015 г. излишъкът към края на юли е 801 млн. лв., като за същия период на миналата година дефицитът е бил 1,147 млрд. лв.", обяви Ананиев.

Министър-председателят Бойко Борисов пък изтъкна, че високите приходи в бюджета тази година са в резултат от отличната работа на създадените звена за борба с корупцията и контрабандата.

"Сами разбирате, че всичко това отива в частни джобове и сега се изправя срещу нас. Затова искам още веднъж да благодаря на колегите от Реформаторския блок, на АБВ и на всички, които проявявате воля. Всички, които говорят за служебни правителства, нови избори, са точно тези, които понасят най-големите щети в момента", коментира премиерът.

 

 

Водещи

Най-четени