Костадинова поема ресор "проблемни деца" 28.03 | 14:25

Тя оглави и Националния съвет за сътрудничество по етническите въпроси

От Елена Кирилова

Служебният кабинет реши ръководител на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет да бъде вицепремиерът Деяна Костадинова.

Задачата на Централната комисията е да разработва и предлага програми и дейности за предотвратяване и ограничаване на криминогенните фактори сред непълнолетните и малолетните.

Освен това ще бъде натоварена с обобщаването на статистическите данни, с ръководенето и контролирането на местните комисии, както и с координирането на държавните органи и юридическите лица с нестопанска цел, свързани с борбата срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

От своя страна, Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, е консултативен и координиращ орган. Той ще помага за разработването и провеждането на политика, свързана с етническите интеграционните въпроси.

Работата му е свързана със сътрудничеството между държавните органи и сдруженията, които принадлежат към етнически малцинства.

Водещи

Най-четени