Министрите обсъждат новите мерки за защита от домашно насилие 28.03 | 07:00

Милошев ще внесе за одобряване националните програми за развитие на средното образование

От Елена Кирилова

Приемането на Национална програма за превенция и защита от домашно насилие 2013 г. ще бъде разгледана по време на днешното правителствено заседание, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Представителите на служебния кабинет ще определят председател на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните, както и председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС.

Служебният министър на образованието проф. Николай Милошев ще внесе проект  за одобряване на национални програми за развитие на средното образование.

Милошев ще предложи и одобряването на проект на програма за сътрудничество в областта на образованието и науката между просветното ведомство и Министерството на човешките ресурси в Унгария.

Допълнение на решение №693 на Министерския съвет от 2012 г. За определяне на университетските болници ще предложи служебният министър на здравеопазването проф. Николай Петров. Разгледано ще бъде и изменението на решение за определяне на представители на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

В дневния ред ще бъде включено и решението за откриване на почетно консулство на България в Германия, със седалище в Щутгард. За почетен консул ще бъде назначен Тил Трукенмюлер.

Служебният министър на културата Владимир Пенев ще предложи за гласуване споразумение за сътрудничество в областта на културата между българското Министерство на културата и Министерството на човешките ресурси в Унгария за периода 2013-2015 г. 

Водещи