Министрите определят обемите на цените на медицинската помощ 09.01 | 07:19

Решението ще бъде взето по време на правителственото заседание

От Елена Кирилова

По време на днешното заседание на кабинета министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще внесе за разглеждане постановление за приемане на обемите на цените на медицинската помощ, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Министрите ще разгледат и предложение до президента Росен Плевнелиев за награждаването на Йордан Йовчев с орден "Стара планина” - първа степен, за големите му заслуги в областта на физическото възпитание и спорта.

Докладът за изпълнението на мерките, заложени в актуализацията за 2012 г. на Националната програма за реформи на Република България и в актуализирания план за действие от 2011 г., също попада в дневния ред на правителството.

По време на заседанието ще бъде обърнато внимание и на определянето на концесионер на "Пристанищен терминал Русе-запад”, което е част от пристанище за обществен транспорт с национално значение.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов пък ще внесе доклад за одобряване на резултатите от участието на България в редовно заседание на съвета по образование, младеж, култура и спорт на Европейския съюз, което се проведе на 26 и 27 ноември миналата година.

Една от точките, върху които ще се акцентира по време на заседанието, е одобряването на финансиране на проекти, свързани с изпълнението на неотложни мерки за 2013 г. за присъединяване на България към Шенгенското пространство.

Водещи

Най-четени