Министрите решават къде да се строят детски градини 23.01 | 07:27

На днешното правителствено заседание ще се реши и отпускането на пари за Световната продоволствена програма в Сирия

От Елена Кирилова

Правителството ще реши днес (23 януари) дали да предостави средства от централния бюджет за строителството на детски градини и ясли в седем общини у нас, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Става дума за общините Стара Загора, Плевен, Бургас, Варна, Русе, Пловдив и Столична община.

Средствата ще могат да помогнат за решаването на проблемите на общините, в които има недостиг на свободни места в детските заведения. Мярката се взима и във връзка със задължителното обучение на 5-6-годишните деца.

Министрите ще решат и дали да отпусна хуманитарна помощ в размер на 300 хил. лева  за дейността на Световната продоволствена програма в Сирия. Наскоро генералният секретар на ООН помоли за помощ в размер на над 1 млрд. долара, с които да бъдат покрити най-належащите нужди на засегнатите от конфликта над 4 млн. сирийски граждани.

На правителственото заседание ще бъде обмислена и промяната в статута от публична в частна държавна собственост на имот във Варна - спортния комплекс "Черно море”. Ще се реши и дали да има безвъзмездно ползване върху него за срок от 10 години от страна на "Сдружение на спортни клубове "Черно море”.

Проект на междуправителствена спогодба на България и Йемен за морско търговско корабоплаване също ще бъде разгледан. Целта е да се насърчи сътрудничеството между страните в областта на морския транспорт.

Водещи

Най-четени