Над 2 млн. лв. бюджет за мегаструктурата по безопасност на пътищата 22.02 | 11:15

Основната функция на агенцията трябва да бъде спойката между различните институции, заяви Малина Крумова

От iNews

Основната функция на агенцията трябва да бъде спойката между различните институции, които отговарят за пътната безопасност. Ще правим системен анализ на всички рискови участъци и ще даваме препоръки. Агенцията ще се състои от 39 души, включително и аз, като това не е нова администрация, а всеки един служител идва от различните институции. Бюджетът ни за тази година ще е над 2 млн. лева.

Това каза Малина Крумова пред бТВ - председател на новата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" , която ще се занимава с намаляването на инцидентите и жертвите по пътищата.

"Основната ни задача ще е да установим коя е най-добрата мярка, за да се избегнат инцидентите по пътищата. Тогава ще се дават препоръки към дадената институция, която отговоря за дадения случай - МВР, АПИ и тн. Ще следим и дали се изпълняват препоръките. Ако това не се случва, ще има съответните ми санкции. Тук говорим за анализ на рисковете и опасностите, даване на препоръки и контрол как се изпълняват те. Ако не вярвах, че има смисъл от тази агенция, нямаше да работя за нейното създаване в последните пет месеца. Убедена съм, че в края на 2019 година ще мога да кажа, че сме допринесли много за намаляването на жертвите по пътищата", каза още Крумова.

Водещи

Най-четени